Ukesretrett i Acem-meditasjon

Internasjonal sommerretrett med Acems grunnlegger

Kurset starter
Lørdag 15. juli 2023, kl 18:00
Kurset slutter
Lørdag 22. juli 2023, kl 14:00

En ukes forfriskende sommerretrett i det skandinaviske landskapet der Acem-meditasjon har sitt opphav. En anledning for spennende møter og sosial hygge på tvers av grenser og kulturer, med deltagere fra Norden, Europa og andre verdensdeler. Du kan selv velge mellom veiledningsgrupper på skandinavisk, engelsk, tysk.

Du kan sjekke inn fra kl. 15.00 og meditere på ditt eget rom.

Acems grunnlegger Are Holen holder interaktive seminarer basert på spørsmål fra forsamlingen. Are Holen er en meget populær foreleser, kjent for å snakke direkte til deltagernes utfordringer. Han er den viktigste drivkraften bak utviklingen av Acems unike meditasjonspsykologi. Seminarene oppklarer ting man lurer på fra de lange meditasjonene og kaster meditasjons­faglig, psykologisk og eksistensielt lys over erfaringene. De vil være på engelsk. Av yrke er Are Holen lege og psykolog, professor emeritus ved NTNU og en internasjonalt anerkjent stressforsker.

God tid for meditativ prosess

Retretten gir god anledning til sosial kontakt og å øve på meditasjoner opp til tre-timers-grensen. Det gir dypere avspenning, økt kontakt med livstemaer og bearbeidelse av rester fra fortiden. I tillegg omfatter programmet:

  • inspirerende meditasjonspsykologiske seminarer ved Are Holen
  • veiledningsgrupper som avklarer meditasjonens utfordringer
  • undervisning i meditativ yoga som gjør kropp og sinn mer mottagelige
  • turer i vakker natur og bading i den flotte Randsfjorden
  • sosiale aktiviteter og hygge i spennende internasjonalt miljø
  • fellestur til det internasjonalt kjente Kistefos museum.

Dette er en god anledning til å komme à jour med meditasjonen, sikre meditasjonsvanene og lade batteriene grundig. Utbyttet av de daglige meditasjonene øker etter retretten. Effekten sies gjerne å henge i minst frem til jul.

Halvorsbøle

Halvorsbøle ligger rett under Onsberget i Jevnaker, med fantastisk utsikt over Randsfjorden, godt turterreng og egen strand for den som vil ta seg en svømmetur. Man bor på enkeltrom med eget bad. Det er god kvalitet på seminarrom, spisesal, salong og grupperom. Stedet har flere hundre år gammel historie. På 1990-tallet huset stedet forhandlingene som førte til Oslo-avtalen mellom Israel og Palestina. I mange år var det her regjeringen kom sammen for årlige budsjettkonferanser. En drøy times kjøring fra Oslo eller Gardermoen.

Laktovegetabilsk kost

På Halvorsbøle serveres lett og lekker laktovegetabilsk kost – godt for ganen, godt for maven og godt for de påfølgende meditasjonene.

Kan lære Acem-meditasjon

Det er mulig å lære Acem-meditasjon på retretten - meld deg i så fall på her

Redusert pris for to uker

Ønsker du å kombinere denne retretten med fordypelsesretrett med Are Holen i uken etter, reduseres prisen betydelig – meld deg i så fall på her

Påmelding er i gang!

Grip sjansen. Deltagerantallet er begrenset.

Kurset starter
Lørdag 15. juli 2023, kl 18:00
Kurset slutter
Lørdag 22. juli 2023, kl 14:00

PRAKTISK INFORMASJON
nytt vindu åpnes

Alternativt kan du betale inn kursavgiften til kontonr. 6026.05.04021 eller Vippse til #50529. Husk da å oppgi navn på deltaker + kursnummer V23311.

Studentrabatt gjelder kun for heltidsstudenter til og med fylte 35 år.

Det forutsettes at du har betalt årsavgift i Acem for å delta på denne retretten. Det kan gjøres HER. I tillegg er det mulig å betale til Vipps #50529 eller til konto 6026.05.04021

Heltidsstudenter under 30 år kan søke om studentstipend.

 

Kurstype: Ukesretrett i Acem-meditasjon

Kurset arrangeres av Acem International School of Meditation

Kursnummer: V23311

Kursledere

Are Holen

Lege og psykolog. Professor emeritus i medisin ved NTNU. Acems grunnlegger.


Halvor Eifring

Meditasjonslærer i Acem. Professor i kinesisk ved Universitet i Oslo.