Skip to main content

Gresskar- og broccoli-lapskaus

8-10 ss olivenolje
5-6 ss karri
1 kg gresskar
3 broccoli
5 ss tomatpuré
2 bokser knuste tomater
5-6 tomater
0,5 kg tofu

3-4 ss soyasaus
2-3 ss estragon
3-4 dl sorte stenfrie oliven
150 gr cashewnøtter
1 liten boks ananas i biter
evt. 1-3 dl. fløte eller créme fraiche.

Del gresskaret i to og fjern steinene. Skrell og skjær opp i 2 cm terninger. Varm 3-4 ss olivenolje i en jerngryte. Fres 3-4 ss karri i oljen i 30 sek. slik at det skummer. Pass på at gryten ikke er så varm at karrien svir seg. Ha i tomatpuréen og fres i 30 sek. til. Ha i gresskaret og stek videre 3-4 min. Skjær tomatene i 1/8-dels biter. Ha tomatene i gryten og stek videre til de mykner. Ha i bokstomatene, saften fra ananasen og evt. noe vann. Kok under lokk i ca. 10-12 min.

Skjær tofuen i 1,5 cm terninger og risle soyasaus over. Rør litt rundt slik at sausen får trekke inn i tofuen. Varm 5-6 ss olivenolje i en stekepanne og fres 2 ss karri i ett minutt før tofuen has i. Stek tofuterningene i ca. 5 min. til de er gyldenbrune.

Del opp broccolien i små buketter og stilk­ene i 1 cm terninger. Ha i broccolistilkene og ca. 3 min. etterpå broccolibukettene og estragonen. Kok til gresskaret og broccolien er mør. Unngå at broccolien blir for myk. Det skal være litt tyggemotstand. Ha til slutt i tofuen, ananasen, oliven, cashewnøtter, og evt. litt fløte/créme fraiche hvis du vil ha rundere smak.

Serveres med ris eller kokte poteter, gjerne mandelpoteter. (Andreas Børde)