Rolf Brandrud

Rolf Brandrud

(1950 - 2020) Meditasjonslærer i Acem. Forfatter og mangeårig NRK-journalist

Rolf var en av redaktørene av tidsskriftet Dyade og kommunikasjonsgruppeleder i Acem. Han holdt meditasjonskurs i USA, Nederland og Tyskland og utviklet grunnkurs i Acem-meditasjon online. Tidligere var han leder for Acems kulturseminarer.

Rolf lærte å meditere som universitetsstudent, satt pris på avspenningseffekten og ble framfor alt grepet av den psykologiske utviklingen som meditasjon og kommunikasjonsgrupper kan gi. Større selvtillit og satsningsvilje er blant resultatene han for egen del fremhevet. Fellesskapet som oppbygningen av Acem som organisasjon innebar har også vært viktig, samt å se hvordan en ideell organisasjon kan gjøre en forskjell. I skrivearbeidet med Dyade ble det tydelig hvordan diskusjoner i prosessen underveis skaper mye mer enn det man kan få til alene.

Forholdet mellom yrkesliv og Acem var dobbelt berikende for Rolf, særlig i Dyade og da han hadde ansvar for Acems kulturseminarer. I sin karriere i NRK begynte han som kulturjournalist, fortsatte med utvikling av NRKs strategi for internett i pionerårene på 1990-tallet, og de siste årene ledet han på NRKs vegne internasjonale mediekonferanser med deltakere fra hele verden. Han har også forfattet bøker om nordisk naturopplevelse.

 

Kommende kurs