Helgeretrett i Acem-meditasjon

Helgeretrett i Acem-meditasjon på Berkåk

Kurset starter
Fredag 9. desember 2022, kl 16:30
Kurset slutter
Søndag 11. desember 2022, kl 15:00

Kom gjerne allerede på torsdag!

Sliten i høstmørket, eller nysgjerrig på å utforske meditasjonen? Prøv en retrett på Mjuklia med Acem Trondheim! Langmeditasjoner flere dager på rad gir ekstra god avspenning. Ta en pause fra hverdagen og kom uthvilt tilbake, klar for julestress og nye oppgaver. 

Kurset starter for fullt fredag. Men kom gjerne allerede på torsdag, og få en hel dag ekstra med langmeditasjon. 

Denne helgeretretten passer for alle. Det gjør ingenting om du ikke mediterer regelmessig. Dette kan være en god anledning til å komme inn i en rutine igjen. Det er også mulig å lære Acem-meditasjon på retretten.

Ønsker du å lære Acem-meditasjon på Mjuklia, gjør gjerne oppmerksom på det ved påmelding - slik at vi får oversikt.

Retretten avholdes på Mjuklia leirsted og gjestegård (www.mjuklia.no). Du kan på bo og meditere på enerom, eller på dobbeltrom for redusert pris. 

Etter meditasjonene får du veiledning med erfarne meditasjonsveiledere. Veiledningen gjør at du kan få bedre tak i det som rører seg i tankestrømmen.

Tema for retretten er frihet og ledighet i og utenfor meditasjonen.

På kveldsseminarene diskuterer vi blant annet:

• Hvordan metodelyden frikobler oppmerksomheten.

• Hvordan ledighet øker konsentrasjon.

• Hvordan Acem-meditasjon gir både avkobling og påkobling i hverdagen.

Når det gjelder transport, arrangerer vi fellestransport fra Acem-huset i Brodtkorbsvei 2. Si gjerne fra om du trenger transport eller om du kjører selv og har plass til en med-meditant. 

Velkommen!

Kurset starter
Fredag 9. desember 2022, kl 16:30
Kurset slutter
Søndag 11. desember 2022, kl 15:00

 Studentrabatt gjelder kun for heltidsstudenter til og med fylte 35 år.

Det forutsettes at du har betalt årsavgift i Acem for å delta på denne retretten. Det kan gjøres HER. I tillegg er det mulig å betale til Vipps #50529 eller til konto 6026.05.04021.

 

Kurstype: Helgeretrett i Acem-meditasjon

Kurset arrangeres av Acem Trondheim

Hva sier deltakerne?

Mariann

Mariann - har meditert siden 2008

- Jeg har vært på retrett på Mjuklia fem ganger. Har nesten blitt en tradisjon før jul!

- Det er flere gode ting med retretten. For det første er det roen med å dra vekk et sted og kun være tilstede uten krav og forventninger. Det er luksus!

- Fellesskapet er en annen viktig faktor. Det er så mange fantastisk fine folk som er med. Vi har alle har ulike utfordringer og meditasjonsopplevelser. Når vi deler disse tankene og opplevelsene, bidrar det til nye perspektiver og man vokser som menneske og medmenneske.

- Yoga-timene er også veldig gode. De bidrar ofte til en dypere meditasjon, i tillegg til å knekke opp stive muskler.

- Ellers setter jeg pris på alle de gode samtalene rundt middagsbordet og ikke minst gode og inspirerende foredrag på kveldene 

- Retretten gir en ekstra boost i hverdagen, spesielt for oss som kanskje ikke er like strukturert og får meditert hver dag.

Per Storrø Petersen

Per - har meditert siden 1999

- En helgeretrett er for meg en kjærkommen pause fra jobb og familieliv. Man får meditert vesentlig mer enn vanlig, og slik det er med Acem-meditasjon, så kommer man gjerne nærmere sine livstema, men opplever likevel at man får fornyet energi og perspektiv.

- Det kjennes veldig riktig ut at Mjuklia har blitt Acem Trøndelags faste retrettsted. Stedet er godt egnet for meditasjon. Det ligger utenfor allfarvei, og det er stille der. Rommene er romslige og har god standard.

- Å meditere lengre over noen dager i kombinasjon med kompetent veiledning gjør at man alltid drar derfra med et fornyet syn på egen meditasjonsutførelse. Dette gir merverdi i hverdagen og i de daglige meditasjonene, i lang tid fremover.

- Anbefaler å komme på torsdag kveld. En ekstra dag gjør at retrettens utbytte oppleves vesentlige sterkere. Håper vi sees!