Grunnkurs i meditasjon

Beginner´s course

Kurset starter
Torsdag 3. november 2022
Siste kursdag
Torsdag 1. desember 2022
Tidspunkt
kl 07:00 - kl 08:30

This basic course in Acem meditation is online based. The course consists of five meetings. You will receive individual instruction at the second meeting. The other meetings will be in a group of maximum 5 persons and you have the opportunity to discuss your experiences with others.

Registration

Course starts Thursday 3 November and ends Thursday 1 December

About the course

Breathing meditation

At the first meeting, you will receive group instruction in Acem breathing meditation, a simple relaxation technique that you are recommended to practice for 15 minutes daily until the next meeting.

Sound meditation

At the second meeting, you will receive individual instruction in Acem Meditation. You learn the meditation sound, a sound suitable for meditation - without linguistic meaning. When you meditate, you sit comfortably in a chair, close your eyes and repeat the sound effortlessly in your mind. It makes body and mind relax. To try out the technique and for best results, 2 x 30 or 1 x 45 minutes of daily meditation is recommended.

Stress management and personality development

The last three meetings take place in groups. The meetings start with 30 minutes joint meditation. Experiences are discussed and each meeting has a topic:

  • What is correct meditation?
  • Results and research
  • Personality development and the further process

Environment and technical

It is important that you can sit undisturbed in a quiet and peaceful place during the meetings.

All you need is a computer with a camera, headphones and a microphone.

The online beginners course in Acem meditation has a maximum of five participants.

Included in the course fee, participants will receive the book  Acem Meditation: An Introductory Companion. A comprehensive description of Acem Meditation, with practical, psychological and existential perspectives.  Authors: Are Holen and Halvor Eifring.

Kurset starter
Torsdag 3. november 2022
Siste kursdag
Torsdag 1. desember 2022
Tidspunkt
kl 07:00 - kl 08:30
Course dates: 3 Nov, 10 Nov, 17 Nov, 24 Nov and 1 Dec Course time: from 7 pm - 8:30 pm
 

Kurstype: Grunnkurs i meditasjon

Kurset arrangeres av Acem UK School of Meditation

Kursledere

Eva Skaar

Meditasjonslærer i Acem. Billedkunstner.


Passer ikke tidspunktet?
Se kurskalenderen

Hva sier deltakerne?

Cecilie Nygaard, lærer

Cecilie Nygaard

Lærer

- Grunnkurset var en veldig god måte å lære meditasjon på. På kort tid opplevde jeg at gruppa ble godt kjent, og at det var lett å dele erfaringene vi gjorde oss underveis.

 - Meditasjonen på ettermiddagen er veldig god å ha. Et eksempel er når jeg har elevsamtaler. Jeg kan sitte i flere timer på rad i én-til-én-samtaler. Det kan bli mange emosjonelle utbrudd fra elevene. Da er det ekstra godt å vite at jeg kan meditere når jeg kommer hjem. Det er en hjelp til å prosessere det jeg har møtt i løpet av dagen.

Erik Oftedahl Næss, legestudent

Erik Oftedahl Næss

Legestudent

- Jeg gikk på grunnkurs fordi jeg trengte noe for å stresse ned, men endte opp med positive effekter over et bredt spekter.

- Det første som skjedde da jeg lærte Acem-meditasjon, var at jeg fikk veldig god effekt nesten hver gang jeg mediterte. Fra tidligere hadde jeg litt erfaring med en annen meditasjonsteknikk, som krevde mye fokus. Jeg ble overrasket over hvor enkel Acem-meditasjon er. Tiden fløy avgårde, og jeg følte meg veldig bra etterpå.

- Jeg kan ha veldig mye tankeimpulser. Meditasjonen blir en mental reset. Jeg får bearbeidet og sortert informasjon og inntrykk. Jeg blir kvitt stress og tankekjør, og får bedre fokus.

Håvard Bell, IT-gründer

Håvard Bell

IT-gründer

- I en periode med sterk vekst og bratt læringskurve i firmaet vårt, har meditasjonen vært helt uvurderlig som en daglig hjelp til å slappe av og få et større perspektiv på de prosessene vi er inne i.

- For meg handler meditasjonen også om å tørre å prøve ut nye ting. Teknikken inviterer til å utforske, og små endringer i hvordan man mediterer kan løsne fastlåste mønstre og tenkemåter.

- En av effektene jeg ser tydelig, er at jeg bruker mindre krefter på å løse en del oppgaver i hverdagen. Den daglige meditasjonsvanen har blitt en sentral del av en hektisk livsfase med barn og oppbygningen av et internasjonalt softwarefirma.

Nyttig å vite

For å få best utbytte av kurset, anbefales daglig meditasjon i kursperioden. Det trengs erfaring for å forstå teknikken og hvordan den virker.

Grunnkurset består av fem møter, en kveld i uken. Vi har også grunnkurs i andre formater - se faktafeltet over. 

Boken Mer å hente - håndbok for brukere av Acem-meditasjon er inkludert i grunnkurset.

Boken Stillhetens Psykologi selges til halv pris for deltakere på grunnkurs.

Finn ut mer

Bare spør!

Lurer du på noe? Send oss en epost eller ring 23 11 87 00 (kl 10-15).

Hva sier forskningen?

Acem har lenge hatt fokus forskning på meditasjon. Acems selvpålagte standard er ikke å love mer effekt av meditasjonen enn det som kan dokumenteres gjennom forskning og erfaring.

Forskning på meditasjon er gjort på mange felt, som hjerne- og hjerteforskning, psykologi, kulturstudier og filosofi. Acem-meditasjon og lignende teknikker klassifiseres som nondirective meditation - eller ledighetsmeditasjon.

Ledighet viser til hvordan alle slags spontane tanker får komme og gå under meditasjon. Målet er ikke å tømme sinnet for tanker, men å la sinnet få vandre fritt og uanstrengt. Tankestrømmen betraktes som en viktig ressurs.

Nettopp denne spontane tankevandringen er interessant for forskningen. En rekke gunstige effekter for kroppslig og psykisk helse er dokumentert.

Les om forskning på Acem-meditasjon

Hjelper meditasjon mot stress?

Hjelper meditasjon mot stress?

Stressplager er vanlig i en tid med høyt tempo og forventninger til prestasjon. Hvordan kan meditasjon hjelpe?