Acem Forum: Fugleguten ved midnatt

Kurstype: Acem Forum

To mediterende forfattere presenterer sine siste romaner: Rune Belsvik (bildet til høyre) om Fugleguten og Arne Borg (bildet til venstre) om Nyheter ved midnatt.

Arne Borg og Rune Belsvik

Påmelding

Dato
Torsdag 6. februar 2020
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:00
Sted
Velg riktig pris for deg

Finished

Rune Belsvik og Arne Borg er to fremtredende norske forfattere som har lang erfaring med Acem-meditasjon og retretter. Begge har beskrevet meditasjon og meditative prosesser i noen av sine bøker, og begge ga ut nye romaner i 2019.

Runes siste roman Fugleguten er en kritikerrost barnebok om Lukas, som har vanskelig for å tro at mamma og pappa og vennene hans virkelig er glade i ham. Men til slutt ender han med å klare det som hele tiden har føltes umulig, og som bare vennen Nico har klart før: å legge seg på ryggen i vannet og bare flyte, uten å kave så mye eller bli så anstrengt at han synker til bunns. Denne romanen handler naturlig nok ikke om meditasjon, men både kampen med selvbildene og evnen til å flyte på ryggen kan minne om det meditative arbeidet med ledighet.

I Arnes siste roman Nyheter ved midnatt deltar en 43 år gammel pianist på en meditasjonsretrett "på et tidligere hotell, naturskjønt og avskjermet beliggende på vestsiden av Randsfjorden". Her får han råd om å begynne med nettdating. Snart er han i gang med det han kaller et leveprosjekt: Han vil arbeide seg ut av ensomheten han lever i. Med blikket mot fremtiden håper han å kunne rokke ved noen betingelser for det livet han lever. Men kanskje er visse hendelser i fortiden fremdeles nærværende, og kanskje lar de seg ikke så lett ignorere når kursen for fremtiden skal stakes ut? Mot slutten åpner romanen livsperspektivene på en måte som bringer glemte minner fra fortid sammen med nåtiden og fantasiene om en bedre fremtid.

Begge forfattere vil snakke om sine romaner, lese fra dem, og innlede dialog med publikum.

 

Kurset arrangeres av Acem Norge

Informasjon

For dem som har lært Acem-meditasjon, holder vi en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00. Du kan få kjøpt suppe i pausen før seminaret starter. Vi byr på te og frukt. Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.